آیا شما هم مانند بسیاری از افراد به داشتن یک سایت برای ارائه خدماتتان یا فروش محصولاتتان نیاز دارید؟ اگر چنین باشد احتمالاً میان چندین دوراهی گیر کردهاید. اولین دوراهی این است که به سراغ طراحی سایت اختصاصی برای خودتان بروید یا از سایت سازها کمک بگیرید؟ درصورتیکه شما به سراغ سایت سازها بروید دیگر مسیرتان مشخص است و فقط کافی بوده که یک قالب آماده را انتخاب کرده و آن را شخصیسازی کنید. در این میان بعضی از افراد به سراغ راه دوم میروند.
شاخت سایت مختص شما
در راه دوم شما برای داشتن یک وبسایت میتوانید خودتان این کار را یاد بگیرید یا اینکه از یک متخصص طراحی سایت کمک گرفته و یکی از راههای استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس یا CMS را برگزینید. اگر میخواهید مزایا و معایب طراحی سایت با CMS اختصاصی را بدانید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید ما برایتان مهمترین مواردی که باید قبل از تصمیمگیری در نظر داشته باشید را بیان خواهیم کرد.
مزایای طراحی اختصاصی سایت
در نخستین بخش از مقاله برای بررسی طراحی اختصاصی به سراغ مزایای این کار میرویم. ما باید بدانیم که چرا گروه زیادی از افراد این روش را انتخاب میکنند و با این کار چه امتیازاتی به دست میآورند. با ما همراه باشید.
محدودیتهای شما از بین خواهد رفت.
اولین مورد برای امتیازات و نکات مثبت طراحی سایت اختصاصی آن است که همه چیز طبق خواسته شما خواهد بود و از انعطاف بالایی در طراحی بخشهای مختلف بهرهمند هستید. وقتی کدنویسیهای سایت طبق خواسته شما باشد آنگاه شما صاحب وبگاهی خواهید بود که نمونه آن در هیچ جای دیگری از دنیا وجود ندارد و کاملاً طبق نیازها و خواستههای شما شخصیسازی شده است. گاهی افراد برای طراحی سایت به سراغ سیستمهای مدیریت محتوای باز مانند وردپرس میروند. این نوع از سیستمها بهاندازه سایت اختصاصی به شما امکانات نمیدهند.
در حقیقت ممکن است شما خدمتان طراحی و ساخت وبسایت را یاد بگیرید یا اینکه کار را به شخصی که در این زمینه مهارت دارد بسپارید. در این زمان این امکان برایتان فراهم است که دقیقاً آنچه را که از سایتتان انتظار دارید، خودتان اجرا کنید یا به طراح سایت توضیح دهید. طراحی وبسایت اختصاصی ازاینجهت میتواند راندمان کار شما را بسیار بالا برده و کاملاً منطبق بر کسبوکارتان باشد.
طراحی سایت طبق خواستههای شما
آپدیت سایت طبق نیازهای همان زمان
یکی دیگر از زایای بسیار مهم و اصلی طراحی سایت بهصورت اختصاصی این است که شما میتوانید هرگاه که به آپدیت کردن اضافهکردن بخش خاصی نیاز داشتید این کار را انجام دهید. بخش جدید دقیقاً همان چیزی خواهد بود که کسبوکارتان به آن نیاز خواهد داشت. شما میتوانید قسمت جدید را برای طراح سایت توضیح دهید و بدین ترتیب همان چیزی که انتظار داشتید را تحویل بگیرید. معمولاً آپدیتهای اختصاصی به طراحی سایت اختصاصی نیز نیاز دارند.
معایب طراحی اختصاصی
ما در قسمت قبل با امتیازات و نکات مثبتی که طراحی سایت داشت آشنا شدیم و دانستیم که اگر یک نفر سایت با مشخصات و ویژگیهای خاص داشت میتواند به سراغ طراحی اختصاصی برود. حال باید بدانیم که چرا یکسری از افراد بهجای سایت اختصاصی گزینههای دیگر را ترجیح میدهند. چه چیزی سبب شده که افراد بهجای طراحی سایت با کدنویسی شیوههای سادهتر را برمیگزینند؟
مشکلات و معایب طراحی اختصاصی برای سایت
-
نیاز به تخصص و تجربه بالا
- یکی از اولین مواردی که سبب میشود تا افراد در مواجه با راههای مختلف داشتن یک سایت، طراحی اختصاصی را رد کرده و به سراغ شیوههای آسانتر بروند نیاز به تخصص بالا است. اگر شما کاربری معمول و استفادههای روزانه از یک سایت را دارید بهتر است به طراحی اختصاصی فکر نکنید. همچنین معمولاً کسانی که میخواهند سفارش طراحی سایت بدهند حتماً به افرادی این کار را میسپارند که سالهاست تجربه کاری دارند و موقعیت برای طراحان تازهکار معمولاً دشوار است.
- طراحی سایت اختصاصی بدون داشتن دانش کافی میتواند به شکست خوردن پروژه بینجامد و هرگز تمام نشود. از طرفی کار با وردپرس یا سایت سازها به دانش چندانی نیاز ندارد و حتی افراد مبتدی و کسانی که سابقه طراحی سایت نداشتهاند نیز میتوانند از پس مراحل آن بر بیایند.
-
قیمت زیاد طراحی اختصاصی
- یکی دیگر از مواردی که افراد را از داشتن سایت با طراحی اختصاصی منصرف میکند این است که قیمت آن خیلی بیشتر از چیزی است که افراد در مواجه با سایتهای آماده میبینند. سایتهای آماده شامل یک سری کد پیشنویسی شده هستند و برای آنها کسی دوباره کدنویسی انجام نمیدهد. از طرف دیگر طراحی اختصاصی شامل مراحلی میشود که در آن یک کدنویس همه مواردی که کارفرما در نظر دارد را از صفر مینویسد. در نهایت طبق آنچه که مشتری میخواهد سازماندهی میکند. این کار روی رقم قرارداد طراحی سایت تأثیر میگذارد.
- هرچه ویژگیها و سفارشهای کارفرما مفصلتر باشد، پروژه بزرگتر بوده و به هزینه بالاتری نیز نیاز است. برخلاف این مورد، طراحی سایت با کمک کدهای از پیش آماده شده بسیار مقرونبهصرفه بوده و زحمت بسیار کمتری دارد. حتی اگر خودتان بتوانید اندکی دراینخصوص آموزش ببینید در هزینههایتان صرفهجویی خواهد شد. البته این در شرایطی صدق میکند که شما به آیتم خاصی در سایت نیاز نداشته باشید. وگرنه همانطور که گفته شد باید به سراغ طراحی اختصاصی سایت بروید.
کدنویسی اختصاصی برای سایت بسیار هزینه بر است.
صرف زمان طولانی تر
آخرین موردی که میخواهیم در گروه نکات منفی و معایب طراحی اختصاصی به آن اشاره کنیم این بوده که طراحیهای اختصاصی و پروژه محور چون از صفر نوشته میشوند مدتزمان زیادی به طول میانجامند. اگر شما میخواهید در مدتزمان کوتاهی به سایتتان دسترسی داشته باشید بهتر است به سراغ روشهای سادهتر بروید. طراحی سایت حرفهای مستلزم صرف وقت زیاد و داشتن صبر و حوصله است. چون ممکن بوده که کدها با اشکالات زیادی مواجه شوند و رفعکردنشان زمان زیادی بطلبد.
کلام آخر
ما در این مقاله برای شما به نکات مثبت و منفی طراحی سایت اختصاصی اشاره کردیم. دانستیم که اگر شما به یک سایت با ویژگیهای خاص و منحصربهفردی نیاز دارید که آیتمهای آن روی پلتفرمهای آزاد مانند وردپرس و سایت سازها یافت نمیشود بهتر است این روش را انتخاب کنید. همچنین با این کار آپدیت سایت دقیقاً منطبق بر خواستههای شما انجام خواهد شد. موارد منفی درمورد این کار نیز این بوده که اولاً باید مهارت و تخصص زیادی برای طراحی اختصاصی داشته باشیم. دوم اینکه به صرف وقت و هزینه بالا نیاز است.
دیدگاه شما