امروزه دنیای دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال با بازاریابی محتوایی پیوندی ناگسستنی داشته و بدون آن عملاً فلج میشود! جالب است بدانید بالاترین نرخ تأثیر روی مخاطب از طریق بازاریابیهای محتوایی درست و اصولی انجام میشود. یکی از ابزارهایی که امروزه افراد زیادی برای بازاریابی از آن بهره میبرند، رپورتاژ است. اگر شما تا امروز نمیدانستید که رپورتاژ چیست و چطور میتوانیم در رپورتاژ نویسی موفق شویم با ما همراه باشید تا برایتان 7 ویژگی این نوع محتوا را بیان کرده و به شما آموزش دهیم.
نوشتن متن رپورتاژ برای تبلیغات
آشنایی با رپورتاژ
تمام اطلاعات و راههای موجود در علم بازاریابی تنها یک هدف را دنبال میکند و آن هم این بوده که مخاطب به یک آگهی یا پیام جذب شده و در طی آن اقدام مدنظر ما را انجام دهد. در این راستا ابتدا آگهیهای ساده و خشک به وجود آمدند که ما نمونههای زیادی از آنها را روزانه درون برنامههای ثبت آگهی میبینیم. این نوع آگهیها شاید عمر بسیار طولانی داشته باشند اما نمیتوانند مستقیماً روی ذهن مخاطب تأثیر بگذارند. در مقابل اما رپورتاژ آگهی در این مورد بسیار موفق بوده است.
رپورتاژ نوعی از آگهی تبلیغاتی بوده که در ظاهر به مقاله شبیه است اما میتواند با روح و ذهن مخاطب ارتباط برقرار کرده و او را برای انجام کار خاصی متمایل کند. رپورتاژ علاوه بر ظاهر مقالهای، میتواند شبیه به داستان با یک سناریوی هدفمند نیز باشد که در طی آن مخاطب هیجانزده شده و به دنبال ادامه پیام آن میرود. در زمان رپورتاژ نویسی اگر یک سری اصول و قواعد رعایت شود، دستاوردهای بسیار بزرگی به همراه خواهد آورد. با ما همراه باشید تا این ویژگیها را برشماریم.
شروع طوفانی و پایان ترغیب کنند.
اولین موردی که باید درون همه رپورتاژها رعایت شود این است که با یک شروع جذاب و طوفانی، مخاطب را به درون محتوا بکشاند. حتماً میدانید که در بسیاری از موارد مخاطب تنها چند ثانیه صرف یک محتوا کرده و بعد آن را رها میکند. این اتفاق زمانی رخ میدهد که نویسنده در آگهی نویسی تجربه چندانی نداشته و در جذب مخاطب شکستخورده اما اگر مقدمه هیجانی و جذاب نوشته شود آنگاه مخاطب نمیتواند متن را رها کند. درمورد نوشتن پایان رپورتاژ نیز این موضوع کاملاً صدق میکند.
مخاطب به آغاز محتوا اهمیت زیادی میدهد.
اگر نویسنده بتواند بهگونهای متن را به پایان ببرد که مخاطب برای دنبالکردن آن هدف ترغیب شده باشد آنگاه میتوان عملیات رپورتاژ نویسی را موفق دانست. از جمله راههایی که میتوان یک متن را با بند نتیجهگیری موفق منتشر کرد این است که در آن از تکنیک دعوت به اقدام یا CTA استفاده کنیم.
-
بیان درست داشته باشیم.
- یکی از راههایی که شما میتوانید با مخاطب از طریق رپورتاژ ارتباط برقرار کنید این بوده که شیوه بیانتان را درست کنید. در کار تولید محتوا و نوشتن رپورتاژ بیان درست به بیانی گفته میشود که در آن مخاطب را درست روبهروی خودمان فرض کنیم و متن را برای حل مشکلات او بنویسیم. متن مناسب رپورتاژ با بیان حرفهای زمانی نوشته میشود که شما بهجای تکرار کردن کلمه (ما)، از کلمه (شما) استفاده کنید. سطح دشواری مطلب را پایین آورده و در سطح دانش مخاطب بنویسید.
-
دروغ نگویید و بزرگنمایی بیجا نکنید.
- هیچچیز بهاندازه یک محتوای دروغ و بیاصالت نمیتواند مخاطب را آزردهخاطر کند. حال که شما میخواهید در بستر مقاله یا هر سناریوی دیگری، آگهی را به مخاطب برسانید بهتر است از محتوای درست و واقعی بهره بگیرید. چون رپورتاژ نویسی در نهایت به اقدام از جانب مخاطب منجر میشود، بهتر است انتظارات واقعی در او به وجود بیاورید تا مخاطبتان از همراهی با شما لذت برده و احساس بدی نداشته باشد.
-
ذهنیت سبز و مثبتی از خود ایجاد کنید.
- یکی دیگر از ویژگیهای بسیار حساس رپورتاژ تبلیغاتی این است که از خود یک ذهنیت بسیار مثبت بسازید. باید جملات با بار منفی و افسرده استفاده نکنید و بهجای آن خود را یک مجموعه سرزنده و بسیار فعال نشان دهید. هرچه سرزنده و مثبتتر باشید تأثیر بهتری روی مخاطب خواهید گذاشت.
برای محتوا از ایدههای مثبت و سازنده استفاده کنید.
محتوای منحصربهفرد و ارزشمند بسازید.
محتوایی که شما باید آن را برای مخاطب آماده کنید، حتی اگر تبلیغاتی باشد باید دغدغهای نیز به همراه داشته و به سؤالها و ابهامات مخاطب پاسخ دهد. این که شما از ابتدا تا انتهای مطلب از خودتان تعریف کنید هیچ جلوه خوبی نخواهد داشت. همچنین یکی از نکات مهم در آموزش رپورتاژ نویسی این است که آگهیهای موفق را بررسی کرده و نکات آنها را استخراج کنید اما هیچوقت متن کپی شده را به اسم خودتان نشر ندهید!
عنوان و تیترهای جذاب بنویسید.
یکی از بزرگترین کلیدهای موفقیت در کار رپورتاژ نویسی این است که اولاً بتوانید یک عنوان بسیار جذاب طراحی کنید و دوم اینکه سایر تیترها را نیز جالب و کاربردی بنویسید. چشم مخاطب در اولین نگاه تنها عنوان و تیترهای داخلی را میبیند پس اگر بهترین محتوا را بنویسید اما مخاطب به اسم محتوا جذب نشود موفق نخواهید بود. بهتر است حتماً تکنیکهای این کار را بیاموزید.
مختصر و گزیده خلق کنید.
اگر میخواهید نحوه نوشتن رپورتاژ بهصورت صحیح را بیاموزید و از آن بالاترین نتیجه را کسب کنید بهتر است به سراغ متون تبلیغاتی کوتاه بروید. همانطور که میدانید این کار ماهیت تبلیغاتی دارد و بهمرور ذهن مخاطب را دچار استهلاک و حشو اطلاعاتی میکند.
پس اگر آن را زیاد و طولانی بنویسید نتیجه عکس خواهد داشت و خواننده از برند یا محتوای شما حس بدی پیدا میکند. این کار مقالهنویسی نیست که در آن به همه سؤالات و ابهامات مخاطب پاسخ دهید بلکه یک کار تبلیغاتی است و بهتر بوده که پیامتان را مختصر و مفید ارسال کنید.
نوشتن متن رپورتاژ حرفهای
کلام آخر
ما در این مقاله برای شما به بررسی ویژگیهای یکی از بهترین انواع محتوای تبلیغاتی یعنی رپورتاژ اشاره کردیم. در رپورتاژ نویسی شما باید سعی کنید یک پیام تبلیغاتی را در پوششی از داستان یا مقاله کوتاه بگنجانید. تا در طی آن خواننده را ترغیب کنید تا کاری که هدف شماست انجام دهد. رپورتاژ روی سایتهای مختلفی منتشر میشود و برایتان بازدیدکنندگان زیادی را به همراه خواهد آورد.
در این مقاله ما به 7 ویژگی اصلی که در زمان رپورتاژ نویسی باید در نظر داشته باشید اشاره کردیم. یک رپورتاژ ایدهآل شروع و پایان حرفهای دارد و با بیان درست نوشته میشود. همچنین درون متن باید از دروغ پرهیز کرد و بهجای آن واقعیتها را با بیان سازنده و مثبت گفت. همچنین یک رپورتاژ موفق تیترها و عنوان جالبی دارد و بهاندازه نوشته میشود.
دیدگاه شما