آیا شما هم جزء افرادی هستید که تمایل دارید مقالات طولانی پر از اعداد و ارقام و آمار مطالعه کنید یا از کسانی هستید که ترجیح میدهید اطلاعاتی که دریافت میکنید، ساده و قابلفهم باشند؟ تقریباً افراد کمی را میتوانید بیابید که شیفته عدد و رقمهای بزرگ و پیچیده باشند. اغلب افراد ترجیح میدهند با کمک اینفوگرافیک، اطلاعات را ساده و راحت دریافت کنند.
دنیای سریع این روزها و پلتفرمهای اجتماعی با بستر محتوای بصری نیازمند اطلاعاتی هستند که در قالب تصویر باشند و با سرعت بالا اطلاعات را مانند یک کپسول در اختیارتان قرار دهند. این همان کاری است که باید از این ابزار انتظار داشته باشید.
نمایی از اینفو گرافیک فرایندی
اینفوگرافیک، از نمایی که ندیده بودید
عکس نوشته یا اینفوگرافیک یا هرآنچه آن را صدا میزنید، در واقع، محتوای بصری و گرافیکی اطلاعات، آمار یا دادههایی است که اگر قرار بود با محتوای متنی توضیح داده شوند، بسیار پیچیده و غیر قابل فهم میشدند. آنچه باعث شده است که از این شیوه برای بیان دادهها و اطلاعات استفاده شود، تکیه بر توانایی تجزیه و تحلیل از طریق سیستم بینایی انسان و افزایش این توانایی است.
اگر با این نوع محتوا روبهرو شوید، متوجه میشوید که دادهها به صورت منظم سازماندهی شده و به نحوی ارائه شدهاند که بیننده به سادگی میتواند آنها را هضم کند. یک نمودار یا یک تصویر به نحوی حجم بالایی از اعداد و ارقام را به شما نشان میدهد که بتوانید دادهها را در عین چشمنوازی و مختصر بودن به سادگی پردازش کنید.
نمونههایی از انواع عکسنوشته
ذرهبینها را در دست بگیرید
اگر قرار است از اینفوگرافی به خوبی در بازاریابی مدرن استفاده کنید، گام اول آن است که بدانید این محتوای چند وجهی از چه بخشهایی تشکیل شده است. به طور کلی، این نوع از محتوا از سه بخش اصلی یا سه عنصر تشکیل شده است که هرکدام نیز زیر مجموعههایی دارند.
عناصر بصری اولین بخش اینفوگرافیک بوده که خود شامل رنگ، گرافیک و نماد مرجع است. نمیتوان نبودن عنصر محتوایی را نادیده گرفت؛ زیرا بخش اصلی این محتوا بوده، اما خود این عنصر از چارچوب زمان، آمار و منابع تولید محتوا تشکیل شده است. عنصر دانش آخرین بخشی بوده که خود از حقایقی تشکیل شده است که اساس این اطلاعات را شامل میشود.
چند نمونه دیگر از Infographic
دیرباورها این نکته را دریابند
اینفوگرافیک قرار نیست تنها وظیفه انتقال اطلاعات را بر عهده داشته باشند. اغلب بازاریابها میدانند که این نوع محتوای بصری نه تنها ابزار آموزشی است، بلکه میتواند بیننده را هم سرگرم کند. این روش بیشتر برای جذب مخاطب در رسانههای اجتماعی و بازاریابی مدرن به کار میرود. با این روش مخاطب بدون این که در جریان باشد، حجم عظیمی از اطلاعاتی را دریافت میکند که شما دوست دارید به او انتقال دهید.
از طرف دیگر، با کمک این ابزار میتوانید نظر خود را در یک مورد خاص به مخاطب القا کرده و توجه آنان را جلب کنید. این تصاویر به سرعت در فضای مجازی دست به دست شده و به اصطلاح ویروسی میشوند. مخاطبان شما عکسنوشته شما را میبینند، روی لینک آن یک کلیک میکنند و بیهیچ حرف و حدیثی مشتری بالقوه شما میشوند، البته همه این مراحل در گرو این است که بتوانید به خوبی از پس تولید این محتوا برآیید.
شما چند نوع اینفوگرافیک میشناسید؟
قطعاً باید بدانید چند نمونه اینفوگرافیک وجود دارد که میتواند به شما در پیشبرد اهداف بازاریابی کمک کند. اگر در اینترنت جستجو کنید، متوجه میشوید که تنوع زیادی از این محتوا موجود است، اما به طور کلی سه نوع عکسنوشته وجود دارند که بقیه زیرمجموعه آنها هستند.
-
اینفوآمار
- این نوع از عکسنوشته ها را میتوانید محبوبترین نوع محسوب کنید که اساس آنها اعداد و ارقام هستند. دادهها باید مفید باشند و تصاویر جذابی نیز از آنها پشتیبانی کند تا دل مخاطب را برباید. برای تأکید از فونت بزرگ و پر رنگ در آن استفاده میشود و باید خلاقیت چاشنی آن باشد تا کسلکننده نباشد.
-
اینفوهای حاوی اطلاعات
- در این نوع از Infographic، این اطلاعات متنی هستند که قرار است خلاصه شوند. این نوع به دلیل اساس متنی که دارد، میتواند شامل طیف وسیعی از الگوهای دیگر مانند موشن گرافیک، بروشور، کاتالوگ یا هر چیز دیگری باشد.
- استفاده از فهرست و سیاهه در این روش میتواند تأثیر شگرفی داشته باشد. زمانی که مخاطبان با فهرستها و بولتگذاریها روبهرو میشوند، راحتتر با محتوا ارتباط برقرار میکنند. اگر در حال ساخت اینفوگرافیک هستید، مدام خود را جای مخاطب بگذارید و از دید او به این محتوا نگاه کنید.
-
اینفوگرافیکهای فرایندی
- نوع سوم این عکسنوشتهها بیشتر برای نشان دادن فرآیندهای مختلف ایجاد شدهاند. اینفوهایی که از خطوط و نقاط تشکیل شدهاند، از این نوع هستند. در طراحی اینفوگرافیک فرایندی باید محتوای مورد نظر را به بخشهای کوچک تقسیم کنید. به عنوان مثال، میتوانید دستورالعمل پیچیده یک محصول را با این روش، جذاب و قابل فهم کنید. با این روش، مصرفکننده به راحتی میتواند مراحل را طی کند.
تولید انواع اینفوگرافیک در شکلهای مختلف
گام نهایی: خودتان اینفوگرافیست شوید
اگر تمایل دارید این عکسنوشتههای جذاب را خودتان تولید کنید، لازم است تا حتماً برخی نکات را در نظر داشته باشید. با این روش موفقیت شما تضمین خواهد شد.
- سادگی، اصلیترین نکته: اولین دلیل استفاده از اینفوگرافیک، ساده کردن اطلاعات است، پس آن را فدا نکنید. طراحی خود را ساده کنید تا بیننده بتواند با راحتتر روی اطلاعات تمرکز کند. از رنگهای زیاد استفاده نکنید و محلی را قرار دهید که مخاطب بتواند در آن نفسی تازه کند.
- همه مخاطبان مهم هستند: درست است که باید روی مخاطبان هدف تمرکز کنید؛ اما به نحوی اینفوگرافیک خود را طراحی کنید که هر کس در هر کجای دنیا بتواند با آن ارتباط برقرار کند. اگر از نمادها یا تصاویر استفاده کنید، هرکسی متوجه اطلاعات شما خواهد شد.
- خلاقیت را فراموش نکنید: تفاوتی ندارد که اینفوگرافی شما حول چه محوری است یا چه اطلاعاتی را میخواهد به سمع و نظر مخاطب برساند. مهم این است که کپی نباشد و با خلاقیت آن را متعلق به خودتان کرده باشید. استفاده از رنگ، هارمونی، فونت، تصاویر و مواردی از این دست توجه را جلب میکند، اما کپیبرداری تنها دلزدگی را به دنبال خواهد داشت.
کلام پایانی
سازمان شما قرار است چه اطلاعاتی را با مخاطبان در میان بگذارد؟ اگر اطلاعات شما پیچیده بوده یا پر از اعداد و ارقام زیاد است، شاید مخاطب نتواند به خوبی با شما ارتباط برقرار کند. راه چاره استفاده از اینفوگرافیک است.
این محتوای بصری به شما کمک میکند تا بتوانید به طور جذاب، خلاصه، مختصر و مفید اطلاعات طولانی و پیچیده را در یک قالب به مخاطب انتقال دهید. با این کار هم مخاطب شما میتواند متوجه منظور شما شود، هم شما به خواست خود دست یافتهاید. این ابزار، دو سر برد است.
دیدگاه شما