امروزه یکی از مهمترین بخشهای شرکتها، بخش جمعآوری اطلاعات و تیم تولید محتوا آن است. این مجموعه نیازمندیهای شرکت را برطرف میکند و نشاندهنده توانمندیهای اطلاعاتی سازمانهای اداری، تولیدی، صنعتی، گردشگری و … است. با کمک این تیم میتوان از ظرفیتهای بسیار خوب تولید و انتشار اطلاعات استفاده کرد تا توانمندیهای هر شرکتی ارتقا پیدا کند.
از آنجایی که تیمهای تولید محتوا بر اساس نوع کارکرد تخصصی خود عمل میکنند، هیچ کدام وارد حیطه کاربری دیگری نمیشوند و از لحاظ زیربنای دادهای با یکدیگر متفاوت هستند. همین امر موجب شده است تا هر بخش دارای منابع گوناگون و مهارتهای منحصربهفردی باشد. علاوه بر آن، اهداف هر قسمت متفاوت هستند و برای به دست آوردن آنها، از راههای گوناگون تولید محتوا استفاده میشود. از آن جهت که حجم و تنوع کاری هر شرکتی متفاوت است، ساختار تیم تولید محتوا نیز متفاوت میشود و در آن، نویسندگانی با مهارتهای مختلف حضور پیدا میکنند.
تیم تولید محتوا و اشتراکگذاری ایدههای کسب و کار
در این مقاله قصد داریم تا خوانندگان محترم را با جزئیات بیشتری از تیم تولید محتوا نردبون آشنا کنیم. این کار با این هدف انجام میشود که شما دید کارشناسانهای پیدا کنید و بتوانید بیشتر با محتوای کاری، تخصصهای لازم و روال انجام کار آشنا شوید و برای انتخاب تیم مورد نظر خود آگاهی بهتری داشته باشید. از شما دعوت میکنیم تا در ادامه این مبحث با ما همراه باشید.
ساختار یک تیم تولید محتوای تخصصی چگونه است؟
یک تیم تولید محتوا میتواند بر حسب نوع کار و حجم مقالات خواسته شده؛ فیلم، پستهای متنی و گرافیکی متنوعی تولید کند. هر تیم بر حسب تخصص و حوزه کاری خود از یک یا چندین نویسنده و ویراستار تشکیل میشود. این متخصصان از سئوکار گرفته تا بازاریابان محتوایی مسئولیت دریافت سفارشات و جمعآوری دادههای آماتور تا پیشرفته را برعهده دارند.
این که شرکت تصمیم بگیرد در داخل سازمان خود دارای باشگاه تولید محتوا باشد یا از یک تیم تولید محتوا حرفه ای در خارج از شرکت استفاده کند، به سیاستهای کاری، اهداف و ظرفیتهای آن سازمان بستگی دارد. برخی از شرکتها با برونسپاری یا Out Source کردن پروژههای مورد نظرشان، اقدام به تولید محتوای تخصصی میکنند. ترجیح آنان استفاده از افراد باتجربه، مطمئن و با توانمندیهای حرفهای در این حوزه است، به طوری که بتوانند در کمترین زمان ممکن، محتوای بسیار باکیفیتی را ایجاد کنند.
به همین علت است که تیم تولید محتوا نردبون میتواند علاوه بر تهیه و ارائه مقالات، با تولید محتوای رسانهای، ویدئویی، صوتی و تولید پست در شبکههای اجتماعی به کمک مراجعهکنندگان بیاید. در ادامه قصد داریم ساختار تیم تولید محتوا و وظایف مهم آن را برشماریم و شما را با جزئیات آن آشنا کنیم.
تعیین استراتژیهای فروش و بازاریابی مؤثر بر تولید محتوای تخصصی
وظایف بخش تولید محتوا
برخی سازمانها برای این بخش وظایف مشخصی تعریف میکنند، به خصوص اگر این تیم از یک مدیر داخل سازمان و کارشناسان خارج از سازمان تشکیل شده باشد. در این حالت، ذکر و تعیین کلیه وظایف از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از قسمتهای اصلی وظایف آنها، تعامل میان کارشناسان و مدیر برای ارائه بهتر نتایج است. معمولاً تیمها با انجام و تحویل پک تولید محتوا به صورت موضوعی روند کار را سادهتر میکنند. آنان با این عملکرد موجب افزایش بازدهی کاری شرکتها میشوند و در امر بازاریابی نقش مهمی را ایفا میکنند.
یکی دیگر از وظایف مهم تیم تولید محتوا حرفه ای آن است که مطالب تهیه شده کپی، تکراری و خستهکننده نباشند. تبلیغ و ارائه اطلاعات باید کاملاً هوشمندانه انجام شود و مسیر جذب مشتری را هموارتر کند. استفاده از مطالب متداول، روزمره و بدون خلاقیت در مورد یک موضوع مشخص میتواند خواننده یا بیننده را از ادامه مطلب منصرف کند. مسلماً چنین شرایطی برای صاحبان کسب و کار خوشایند نیست و موجب کاهش فروش محصول آنان خواهد شد. همین مورد باعث میشود تا شرکتها در انتخاب تیم تولید محتوا حساس و نکتهسنج باشند.
امروزه متخصصان این حوزه در پیادهسازی راههای جدید بازاریابی و تبلیغات بسیار زیر پوستی عمل میکنند. نیازی به هایلایت کردن مستقیم کالا یا خدمات ارائه شده نیست و میتوان از موضوعی خارج از حیطه تولید محصول آغاز کرد و در نهایت به هدف اصلی که ارائه کالا یا خدمت مربوطه است، رسید. چنین استراتژیهای هوشمندانهای است که میتواند منجر به ارتقاء سطح کیفی تیمهای تولید محتوا شود.
بررسی و تعیین کلمات کلیدی مؤثر در سئوی سایت
علاوه بر موارد بالا، مهم است که نام کالا یا خدمات مورد نظر سازمان در بین اولین نتایج جستجو اینترنتی باشد. سئوی سایت، محتوا و استفاده از کلمات کلیدی مناسب به این امر کمک میکنند و موجب ارتقاء کسب و کارهای مختلف میشوند. افزایش تعامل میان مشتری و بازاریابی شرکت، به فروش بهتر آن کمک میکند و باعث ارتقای رتبه کسب و کار در بین نتایج موتورهای جستجو میشود.
ویژگیهای اساسی بخش تولید محتوا
همان طور که اشاره شد، هر شرکت یا سازمانی نیازهای تولید محتوای متفاوتی دارد. با وجود این، برخی ویژگیهای این بخش مشترک هستند و رعایت آنان به افزایش کیفیت کار منجر میشود. نتایج به دست آمده از نمونه تولید محتوا که توسط کارشناسان و متخصصان تولید شده است، نشان میدهد که محتواهای حرفهای در کسب اهداف مورد نظر مدیران فروش و بازاریابی مؤثر هستند.
اگرچه منابع، امکانات و نیازها مختلف و گوناگون هستند، اما میتوان در یک چارچوبهای مشخص، بهترین عملکرد مورد نظر سازمان را ارائه داد. از جمله نکات مؤثر در تولید محتوا این است که اطلاعات و دادههای تیم تولید محتوا بهروز باشند. عواملی همچون سرعت عمل، ابتکار، خلاقیت و در نهایت، نوآوری از ویژگیهای مهم و اساسی در کار تولید محتوا هستند.
همکاری تیمی نزدیک در رسیدن به اهداف تولید محتوای بهینه
پیشرفت تکنولوژی منجر به ساخت نرمافزارهای متعدد تولید محتوای صوتی، متنی و ویدئویی میشود و افزایش مهارت در استفاده از آنها میتواند به بالا بردن کیفیت کار و تولید محتواهای بهتر کمک کند. تمامی این ویژگیها در نهایت منجر به کسب اهداف کارفرما، بالا رفتن فروش و بهبود فرایند کسب و کار او میشود. به همین علت است که سازمانها به دنبال بهترین تیمهای تولید محتوا هستند که مهارت و خلاقیت را در کنار زمانبندیهای دقیق، حفظ ارزشهای سازمانی و رعایت موازین و چارچوبها به کار ببندند.
چه نقشهایی در یک تیم تولید محتوا وجود دارد؟
از آنجایی که در یک تیم تولید محتوا نقشها و وظایف متعددی وجود دارند، لازم است که برای انجام درست آنها از متخصصانی با توانمندیهای مختلف استفاده کرد. در این بخش قصد داریم تا به معرفی و تشریح وظایف همکاران باشگاه تولید محتوا بپردازیم.
مسلماً آشنایی بهتر کارفرما با وظیفه هر قسمت از تیم موجب میشود تا درک بهتری از کارکرد آن قسمت داشته باشد و بتواند نیازهای خود را به بهترین شکل با واحد مورد نظر مطرح کند. در این قسمت لیستی از مهمترین نقشها ارائه میشوند که در تهیه محتواهای تخصصی همکاری دارند و به کسب مهمترین اهداف سازمانی کمک میکنند.
CCO یا مدیران ارشد بخش تولید محتوا
مدیرانی CCO مسئولیت اصلی بازاریابی سازمان را بر عهده دارند. یک مدیر ارشد در زمینه تولید محتوا به کلیه قسمتهای برنامهریزی تخصصی، بودجهبندی محتوایی و رعایت اهداف و استراتژیهای شرکت توجه میکند. همچنین این مدیران در صورت نیاز، بر فرآیندهای ویرایش مطالب، بهبود موضوعی، نحوه انتشار و نوع تبلیغات انجام شده نیز نظارت میکنند. بررسی اولیه نمونه تولید محتوا و تأیید نهایی آن نیز از دیگر وظایف این سمت به شمار میآید.
هماهنگی میان مدیران ارشد بازاریابی و کارشناسان تولید محتوا
علاوه بر آن، لازم است که مدیر CCO رابط قوی میان مدیران شرکت و تیم تولید محتوا باشد. اگرچه ممکن است این عملکرد به صورت غیر مستقیم انجام شود، اما این امر برای انتقال اهداف، خواستهها و منابع مالی و دادهای بسیار مهم است. میزان حجم کاری و اندازه شرکت در امور محوله به این مدیران تأثیر میگذارند و در اجرای بهینه وظایف آنها مؤثر هستند.
واحد بازاریابی و وظایف مدیر محتوای این بخش
مدیران این قسمت همانند سردبیران مجلات و روزنامهها عمل میکنند. آنان در امر تعیین موضوعات قابل تولید فعالیت کرده و برای انتشار محتواهای مورد نظر تلاش میکنند. نظارت بر تولید درست محتوا، رسیدن به موقع مطالب و روند انجام درست کارها از دیگر وظیفههای مهم مدیران بازاریابی محتوایی است. بررسی و بازنگری پک تولید محتوا نیز قسمت دیگری از وظایف مدیر بازاریابی به حساب میآید.
هدایت درست همایشها، کمپینها و سمینارهای بازاریابی نیز بخش دیگری از امور محوله به این مدیران است. از آنجایی که در این جلسات لازم است، محتواهای ارزشمند براساس اهداف شرکت ارائه شوند، بررسی شرایط و کیفیت مطالب نیز بر عهده مدیر بازاریابی محتوایی است. علاوه بر کلیه مطالب گفته شده، تنظیم تقویم مطالب و محتواهای مورد نیاز بر اساس زمانبندیهای مورد نظر و پوشش کلیه نیازمندیهای خرد و کلان سازمان جزء فعالیتهای این مدیران قرار میگیرند.
استراتژیست تولید محتوای تخصصی
هر بخشی از سازمان بر حسب کارکرد خود نیاز به تعیین استراتژی مشخصی دارد. تیمهای تولید محتوا نیز از این امر مستثنی نیستند و به استراتژیستهای متخصصی برای تعیین مسیر نیاز دارند. استراتژیستها به بررسی دادههای گوناگون مورد نظر سازمان میپردازند و بر اساس تجزیه و تحلیلها چگونگی انجام کاررا تعیین میکنند. این که مخاطبان علاقهمند به چه اطلاعاتی از کالاها و خدمات هستند، یکی دیگر از وظایف مهم متخصصان استراتژی محتوایی است.
اشتراکات همکاری میان تیم تولید محتوا و کارفرما در پروژههای برونسپاری
بررسی شرایط رقبا، نقاط ضعف و قوت آنها، ابزارها و عملکرد فناوری آنان در بازار و راههای توسعه شرکت از طریق استفاده از فناوریهای بهروز، از دیگر وظایف استراتژیستهای تیم تولید محتوا است. از آنجایی که این افراد نقش مهم و کلیدی در پیشبرد فرایند تولید محتوا و سئو دارند، اشراف آنان بر موضوعات اساسی شرکت بسیار تعیینکننده است. حلقه اتصال مدیران بازاریابی محتوایی و نویسندگان محتوا، همین استراتژیستها هستند و در جهت انتقال دادهها نقش مهمی ایفا میکنند.
-
نویسندگان، تولیدکنندگان و فعالان حوزه محتوا
- بدنه اصلی یک تیم تولید محتوا حرفه ای را نویسندگان آن تشکیل میدهند. به عبارت بهتر، بدون این افراد تیم محتوا شکل نمیگیرد و قابلیت اجرایی ندارد. آنان میتوانند در شاخههای مختلف مانند تولید محتواهای نوشتاری، ویدئویی، صوتی و حتی گرافیکی مفید باشند. علاوه بر آن، این افراد با دانشی که دارند، قادر هستند در مسیر اهداف سازمان عمل کرده و به افزایش فروش محصولات شرکت کمک کنند.
- این که کدام مهارتها در تولید محتوا استفاده شود، به سیاستهای بازاریابی هر سازمان بستگی دارد. سازمانها میتوانند در بخشهای مختلفی سرمایهگذاری کنند و برای ارتقای آن بخشها متمرکز شوند. این مهارتها میتواند شامل استفاده از عکاسهای حرفهای، طراحان سایت اختصاصی، نویسندهها، سئوکاران، تولیدکنندگان محتواهای پادکستی، گرافیکی و کپیرایترها باشد. این عملیات میتواند به دو روش درون سازمانی یا برونسپاری پروژهای انجام شود. البته ذکر این نکته به جاست که هر کدام از روشها مزایا و نتایج مخصوص به خود را دارند.
-
ویراستاران، متخصصان شبکههای اجتماعی، ناشران و توسعهدهندگان
- سایر فعالان در تیم تولید محتوا شامل متخصصانی هستند که پس از دریافت محتوا، عملیات خود را آغاز میکنند. در ابتدا ویراستارها به بررسی محتوا میپردازند و آنها را از جهات مختلف بررسی میکنند. هر محتوا برحسب خطاهای فنی، استانداردی و نگارشی بررسی میشود. محتواها با ماهیتهای گوناگون متنی، صوتی و گرافیکی دارای اصلاحیه متفاوتی هستند و لازم است ویراستار با توجه به نوع محتوا ویرایشهای لازم را انجام دهد.
تقسیمبندی وظایف همکاران تیم تولید محتوا
خروج اطلاعات از بخش ویراستاری و ورود آن به قسمت نشر به معنای تأیید محتواهای تولید شده است. این که مطالب در چه پلتفرمی منتشر شوند، از وظایف همکاران بخش نشر است، به خصوص که این روزها اپلیکیشنهای متنوعی به بازار عرضه شدهاند و مخاطبان مخصوص به خود را دارند.
در واقع، نیازهای بازاریابی و توانمندیشرکتها تعیین میکند، چه محتوایی روی کدام بستر منتشر شود. این رویکرد موجب میشود تا سازمانی بتواند بالاترین نتایج سرچینگ در مورد محصول یا خدمت خود را به دست آورد. همین امر نیاز سازمان به متخصصان و فعالان شبکههای اجتماعی را بالا میبرد. جذب مخاطبان و خریداران از طریق اینستاگرام، تلگرام، لینکدین، توئیتر و سایر شبکههای مردمی از جمله مواردی است که این دسته متخصصان در آن مهارت دارند.
تحلیل فضای مجازی برای جذب مشتری میتواند یکی از بهترین راهکارهای افزایش فروش باشد. ایجاد تعامل مثبت میان سازمان و مخاطبان موجب ارتقاء کسب و کار میشود و این تعامل به واسطه فناوریهای نوین اتفاق میافتد. به همین علت است که متخصصان و مهندسان تولید محتوا کمک میکنند تا اطلاعات علاوه بر صفحات شخصی، در سایر پیجها و سایتهای تبلیغی نیز قرار بگیرند. به این ترتیب، این روند علاوه بر افزایش شناخت مخاطب، به افزایش اعتبار شرکت نیز کمک میکند.
تخصص، همکاری و هدفمندی در تولید بالاترین سطح از محتوا
کلام آخر
تیم تولید محتوا نقشی مهمی در بازاریابی و توسعه کسب و کارها دارد. اگرچه این بخش تازه تأسیس نیست، اما طی سالهای اخیر رشد بسیار گستردهای داشته و متناسب با تغییرات بازاریابی پیش رفته است. شناخت راههای تولید محتوا بر اساس اهداف سازمانی، از جمله مهمترین استراتژیهای رشد شرکتها است.
قدم گذاشتن در حوزه فروش همگام با پیشرفتهای اطلاعاتی و شبکههای اجتماعی میتواند به پایداری کسب و کارها کمک فراوانی کند. در این میان، استفاده از تیمهای تخصصی تولید محتوا کمک زیادی به شرکتها میکند تا به اهداف خود دست یابند. یکی از معتبرترین تیمهای تولید محتوا، تیم تولید محتوا نردبون است که به دلیل داشتن کادر مجرب و حرفهای دغدغهای برای کارفرمایان باقی نمیگذارد.
دیدگاه شما