دنیای رسانه بدون محتوا تصور نشدنی است و شما هرگونه سوشالمدیایی را که باز کنید با دریایی از انواع محتوا روبهرو میشوید. محتواها انواع مختلفی دارند و هرکدام با یک سری تکنیکها تولید میشوند. این محتوا میتواند بهصورت ویدئویی باشد یا اینکه در غالب صدا و تصویر ارائه شود. در این میان اما یکی از جذابترین انواع محتوایی که نقش آن هیچگاه حذف شدنی نیست، محتوای متنی است. تولید محتوای متنی به یکی از بازوهای اصلی دیجیتال مارکتینگ تبدیل شده و امروزه افراد زیادی به آن نیاز پیدا کردهاند.
راهنمای کامل برای تولیدکنندگان محتوا
این نوع از محتوا بنا بر دلایل بسیار متعددی در گروه قدرتمندترین انواع محتوا دستهبندی میشود. ازآنجاییکه محتوا میتواند هر نوع مخاطبی را جذب کند و از طرفی روی سئوی وبسایت یا صفحه مجازیتان تأثیر بزرگی بگذارد پس یادگیری تکنیکها و پیشنیازهای آن امر بسیار مهم و ضروری بهحساب میآید. اگر شما نیز به یادگیری اصول تولید محتوا علاقه دارید یا میخواهید که از طریق آن به کسب درآمد برسید این مقاله برای شماست.
همچنین یادگیری اصول و نکات ساخت محتوای متنی به شما کمک میکند تا در زمان سفارش نیز بهتر عمل کنید. در حقیقت اگر شما قصد به ثبت رساند یک سفارش جهت تولید محتوای متنی را دارید باید با یک سری اصول و ویژگیهای محتوا آشنا باشید تا خواسته خود را برای نویسنده بهتر شرح دهید. ازآنجاییکه این مقاله با نیازسنجی و طبق آخرین تکنیکها و اصول حاکم بر دیجیتال مارکتینگ نوشته شده است پس میتوانید آسودهخاطر باشید که همه چیز را فرا خواهید گرفت.
به چه چیزی محتوا میگوییم؟
محتوا یعنی هر نوع پستی که شما در فضای مجازی منتشر میکنید و از انتشار آن میخواهید به هدفی دست پیدا کنید. این محتوا میتواند جنبه سرگرمی، بازاریابی و تجاری، آگاهیرسانی و… داشته باشد. پس متوجه میشویم که هدف محتواها متفاوت بوده و هرکدام حاوی یک سری پیامهای ظاهری و باطنی هستند. هر محتوا میتواند به صورتهای متفاوتی تولید بشود. سادهترین و رایجترین نوع محتوا عکس و تصویر است. بعد از به مقولید تولید محتوای متنی و یا حتی ویدئویی میرسیم. امروزه محتواهای صوتی نیز طرفداران زیادی دارند.
نوشتن محتوای متنی باکیفیت
هر محتوایی که شما میخواهید تولید کرده و منتشر کنید باید دارای یک سری ویژگیها و مشخصات باشد که مخاطب را جذب مرده و شما را به اهدافتان برساند. همچنین لازم به ذکر است که این محتوا برای انتشار به یک بستر نیاز دارد. فضای مجازی متشکل از هزاران وبسایت و اپلیکیشن است که هرکدام به نحوی این محتواها را پخش میکنند. اگر میخواهید نمونه تولید محتوای صوتی را ببینید باید به سراغ برنامههایی مانند کست باکس و سایر پلتفرمهای انتشار پادکست بروید.
اگر به نمونه محتواهای تصویری علاقه دارید به پینترست و اینستاگرام سر بزنید. برای دیدن محتواهای ویدئویی نیز بسترهایی مانند آپارات و یوتیوب برای شما وجود دارد. بسیاری از وبسترها نیز چندین نوع محتوا را باهم به شما ارائه میدهند. برای نمونه برنامههایی مانند فیدیبو هستند که در آنها امکان دیدن محتوای متنی کتابها یا استفاده از فایل صوتی آنها فراهم شده است. اما سؤال پیش میآید که محتوا چطور درست میشود؟ اگر بخواهیم به موضوع مقاله نزدیکتر شویم باید بگوییم که تولید محتوای متنی چه فرایندی دارد؟
پیشنیازهای ساخت محتوای متنی
حال که شما با کلیت و ماهیت محتوا آشنا شدهاید بهتر است به سراغ پیشنیازهای محتوای متنی برویم. محتوای متنی در ظاهر متشکل از پاراگرافها، جملهها و کلماتی است که در کنار هم جمع شدهاند و باهدف رساندن یک یا چند پیام برای شما منتشر شدهاند. اگر شما در ابتدای مسیر تولید محتوا متنی قرار دارید با ما همراه باشید تا برایتان تمام پیشنیازهایی که لازم است تا به یک نویسنده محتوا تبدیل شوید را بازگو کنیم. هرکدام از این پیشنیازها سبب میشوند تا بتوانید بهتر و سریعتر در راه پیشرو پیشرفت کنید.
پیشنیازهای تولید محتوا و مقاله
-
علاقه و انگیزه داشته باشید.
- هیچچیز مانند علاقه و انگیزه نمیتواند شما را هدفمند کرده و مانند یک نیروی محرکه درونی به جلو هدایتتان کند. در حقیقت کسی که علاقهای به نوشتن ندارند حتی نمیتواند یک جمله به روی کاغذ بیاورد. علاقه یک آیتم درونی است و شما باید بهصورت ناخودآگاه آن را داشته باشید. انگیزه نیز دلیل شما برای نوشتن است. از خودتان بپرسید که چرا به تولید محتوای متنی روی آوردهاید؟ آیا شما به پول محتوانویسی نیاز دارید؟ آیا میخواهید با این کار آگاهی مردم را بیشتر کنید یا آن را یک ابزار بازاریابی میدانید؟
- هر چه که شما در سر دارید و سبب شده که امروز و در این لحظه به دنبال یادگیری پیشنیازهای نوشتن محتوا باشید انگیزه شماست. باتوجهبه تجربیات پیشین باید بگوییم که بههیچوجه نمیتوانید بدون داشتن علاقه و انگیزه در مسیر نوشتن گام بردارید. اگر این کار را کنید در مدتزمان بسیار کوتاهی دچار استهلاک شغلی و از آن مهمتر استهلاک ذهنی خواهید شد. درصورتیکه فکر میکنید علاقهای به این کار ندارید اما چون ساده است میخواهید آن را انجام دهید سخت در اشتباهید چون که نوشتن بدون علاقه بسیار دشوار خواهد بود.
-
توانایی نوشتن لازمه کار است.
- یکی از شروط اصلی و اساسی که برای هر کاری لازم این بوده که شما قدرت و توانایی آن کار را داشته باشید. اگر شما قدرت بدنی کافی نداشته باشید نمیتوانید یک وزنه 100 کیلویی را بلند کنید. اگر شما توانایی و قدرت لازم برای نویسندگی را نداشته باشید به جز متنها و جملات روزانه هیچچیز نمیتوانید بنویسید. در حقیقت برای نوشتن شما به یک چشمه زایای کلمات و جملات درون خود نیاز دارید. در غیر این صورت نهتنها همه متنهای شما شبیه به هم خواهد شد بلکه خودتان نیز خسته میشوید.
توانایی نوشتن از مهمترین پیشنیازهای تولید محتوا است.
یکی از لازمههای کار تولید محتوای متنی این است که بتوانید در مورد هر چیزی بنویسید. اگر شما توانایی ساخت جملات درمورد هر چیزی را نداشته باشید چطور میخواهید در این کار پیشرفت کنید؟ قصد ناامید کردن شما از نوشتن را نداریم اما باید بدانید که یک سری تواناییهای درونی برای انجام هر کاری لازم است. درصورتیکه شما این توانایی را درون خود میبینید که با تمرین و تکرار میتوانید قوه نوشتن و نویسندگی را درونتان فعال و تقویت کنید در قسمتهای بعدی برایتان راهکارهای خوبی پیشنهاد خواهیم داد.
سواد کافی داشته باشید.
برای ورود به کار نویسندگی شما باید از سواد خواندن و نوشتن کافی بهرهمند باشید. اگر مشتری از شما بخواهد که محتوا را از منابعی به جز زبان مادری نیز تهیه کنید، داشتن سواد در زبان دوم نیز الزامی میشود. هیچ قانونی وجود ندارد که شما را ملزم به داشتن مدرک دانشگاهی در زمینه خاصی کند تا بتوانید محتوا بنویسید اما اینکه ذهنیت و تصور خوبی از متون و جملات و دستور و قواعد داشته باشید شما را در نوشتن یک محتوای منحصربهفرد بسیار یاری میکند.
معمولاً پایینترین مدرکی که برای تولید محتوای متنی مورد قبول واقع میشود دیپلم است. اگر بتوانید با شرکت در دورههای مختلف تولید محتوا گواهی آنها را دریافت کنید نیز شرایط بسیار خوبی خواهید داشت. یکی از پیشنهادهای ما به شما این بوده که علاوه بر مطالعه همین مقاله به سایر مقالاتی که درمورد تولید محتوا نوشته شده است نیز مراجعه کنید تا از این طریق نیز آگاهی بیشتری کسب کنید. با خواندن مقالات درمورد تولید محتوای متنی سطح سواد و آگاهیتان درمورد موضوع بسیار بالا خواهد رفت.
مطالعه آزاد را فراموش نکنید.
یکی از بزرگترین توصیههایی که میتوانیم به شما کنیم این بوده که مطالعه آزاد داشته باشید. کتابهای مختلف در زمینههای گوناگون بخوانید و سعی کنید قلم نویسنده را تحلیل و نقد کنید. فرقی نمیکند که شما قصد دارید در چه زمینهای نویسندگی و تولید محتوا را شروع کنید. اگر کتابهای رمان, محتواهای علمی، روانشناسی، اقتصادی، مذهبی و… را بخوانید آنگاه توانایی گرفتن سفارش تولید محتوا در همه بخشها را خواهید داشت. روزنامهها و مجلات نیز منابع خوبی برای مطالعه به شمار میآیند.
برای تولید محتوا اطلاعات خود را بهروز نگه دارید
توصیه مطالعه و کتابخوانی نهتنها برای نویسندگان نوقلم بسیار کارآمد است بلکه برای نویسندگان باتجربه نیز یک گزینه عالی محسوب میشود تا بتوانند در کار خود رشد کنند. هرچه مطالعه بیشتر باشد محتوای شما از یکنواختی و کپی بودن بیرونآمده و دایره لغاتتان نیز گستردهتر خواهد شد. اگر مطالعه به بخشی از عادات روزانه شما تبدیل شود میتوانید توانایی نوشتن را درون خود بهخوبی تقویت کنید.
ورودیهای ذهنتان را بهمرور تخصصی کنید.
هرآنچه که یک نویسنده به روی کاغذ میآورد در حقیقت از ذهنیت او سرچشمه گرفته است. در همین راستا اگر شما دوست دارید که تولید محتوای متنی منحصربهفردی داشته باشید بهتر از طرز فکرتان از حالت عمومی خارج کرده و تخصصی تر به کارتان توجه کنید. شاید سؤال داشته باشید که اصلاً ورودی ذهن به چه معناست و چرا باید آن را تخصصی کنیم؟ ورودی ذهن همان تصویری است که میبیند و به آن فکر میکنید یا حتی موسیقی که به آن گوش کرده یا فیلمی که در سینما به تماشا مینشینید.
هرکدام از این محتواها دارای یک سناریوی مخفی هستند که از طریق آن به وجود آمدهاند. قرار نیست شما به تکتک حرفها فکر کرده یا همه آهنگها را حفظ کنید. فقط کافی است که اگر ایده جدیدی در این محتواها میبینید آن را تحلیل کنید. اگر میبینید در یک مقاله از دید و منظر جدیدی به یک موضوع اشاره شده است آن را برای کار نویسندگی و تولید محتوای متنی خودتان نیز به کار ببندید. نکته مهم و اساسی اینجاست که بههیچعنوان کپی نکنید.
اطلاعات تخصصی حوزه تولید محتوا
شما میتوانید برای مدتی و صرفاً جهت تمرین فقط تقلید کنید و با بررسی و نوشتن یک محتوا شبیه آنچه که قبلاً بوده، تمرین کنید. این کار علاوه بر قوی تر کردن قلم شما به جا افتادن مطالب نیز کمک میکند. همانطور که گفتی، کپیکردن در مطالب تخصصی بهخصوص نویسندگی توانایی نوشتن را تضعیف میکند درحالیکه تقلید و تمرین میتواند حتی شما را از نسخه اصلی محتوا جلوتر نیز ببرد.
ابزار و وسایل کارتان را فراهم کنید.
تولید محتوا نیز مانند هزاران شغل و حرفه دیگر به تعدادی ابزار و وسایل نیاز دارد که لازم است در هنگام کار از آنها کمک بگیرید. اگر قصد دارید تا محتوای متنی الکترونیکی تولید کنید به یک لپتاپ یا کامپیوتر نیاز خواهید داشت. نرمافزاری که بتوانید متن خود را درون آن تایپ کنید نیز اهمیت زیادی دارد. برنامه مایکروسافت آفیس ورد یکی از بهترین و سادهترین نرمافزارهای تولید محتوای متنی است. همچنین شما به تعدادی برنامه و وبسایت نیاز خواهید داشت که از طریق آنها به منابع اصلی دست پیدا کنید.
یکی دیگر از ابزارهای مهمی که باید حتماً داشته باشید نیز یک لغتنامه است. امروزه تعداد زیادی برنامه و وبسایت وجود دارد که به شما کمک میکند تا بتوانید لغتهای جدید را بررسی کرده و معنای آنها را متوجه شوید. همچنین در این لغتنامههای آنلاین امکان چک کردن املای صحیح کلمات نیز وجود دارد. در زمان گرفتن سفارش تولید محتوا، بررسی معنای لغات تخصصی به شما در تولید یک محتوای منحصربهفرد یاری میدهد.
اصول و قواعد تولید محتوا را یاد بگیرید.
نوشتن محتواهای متنی نیز مانند هر کار دیگری یک سری اصول و قواعد مهم و اساسی دارد که لازم است شما پیش از شروع به کار آنها را یاد بگیرید. آموزش تولید محتوا و اصول آنیکی از هدفهای اصلی این مقاله است که قصد داریم تا در قسمتهای آینده آنها را بهصورت مفصل برایتان شرح دهیم. اگر میخواهید محتوایتان منحصربهفرد و یونیک باشد حتماً به مطالبی که در آینده گفته میشود دقت داشته باشید.
یادگیری قواعد خلق محتوا
اطلاعاتی که برای تولید محتوا باید بدانیم.
بهطورکلی اصول نوشتن محتوا به دو بخش تقسیم میشود. یکی از بخشها به موارد ظاهری مربوط میشود و دیگری دررابطهبا محتوا و قسمتهای داخلی است. ما هر دو بخش از این اصول را برای شما شرح خواهیم داد.
مواردی که در ظاهر محتوا باید رعایت کنید.
ظاهر محتوا از یک عنوان، چندین تیتر، پاراگرافهای مختلف و جملهها تشکیل شده است. مهمترین نکات درمورد هرکدام از آن موارد را برایتان شرح خواهیم داد. یک سری نکات ممکن است در بخش اصول درونی نیز مشترک باشد که از تکرار آنها در آینده خودداری خواهیم کرد.
-
مشخصات مربوط به عنوان محتوا
- عنوان محتوا باید بزرگ و بسیار پررنگ نوشته شود. این عنوان مهمترین چیزی است که موتورهای جستوجو آن را برای مخاطب نمایش میدهند پس اگر میخواهید نرخ ورودی خوبی از طریق عنوان داشته باشید آن را جذاب طراحی کنید. معمولاً عنوان را با تگ H1 مینویسند. این تک قدرتمندترین تگ در دنیای سئو و اینترنت است و همه مطالب زیرمجموعه آن قرار میگیرند. عنوان در بالای محتوا قرار میگرید و باید در برگیرنده کلمه کلیدی اصلی باشد. لازم است که در همین قسمت برای شما کلمه کلیدی اصلی را نیز توضیح دهیم.
- کلمه کلیدی اصلی آن چیزی است که به محتوا و صفحهای که در آن منتشر شده است هویت میبخشد. این کلمه با احتمال بسیار بالایی بهوسیله مخاطب در فضای مجازی جستوجو شده و او را به محتوایتان میرساند. معمولاً کلمه کلیدی جامع بوده و نرخ سرچ بالایی نیز دارد. حال که با این آیتم آشنا شدهاید لازم است یادآوری کنیم که عنوان محتوا باید باتوجهبه این مورد طراحی شود. فراموش نکنید که هر محتوا تنها میتواند یک کلمه کلیدی اصلی داشته باشد.
یادگیری شیوه صحیح تولید و انتشار محتوا
تیترهای محتوا و نکات آنها
در این بخش از آموزش و بررسی نکات تولید محتوای متنی به سراغ تیترها میرویم. بعد از عنوان تیترها بالاترین توجه را جلب میکنند و بهتر است که جذاب نوشته بشوند. اگر تیترها بتوانند حس کنجکاوی مخاطب را برانگیزند آنگاه میتوانید امیدوار باشید که محتوا با استقبال مواجه شود. هر تیتر اصلی با تگ H2 منتشر میشود که یک پله از عنوان محتوا پایینتر قرار میگیرد اما بااینحال باز هم درجه اهمیت قابلتوجهی دارد. پیشنهاد میکنیم که یک یا چند مرتبه کلمه کلیدی اصلی و معادلهای آن را درون تیترها به کار ببرید.
برای آنکه سئوی محتوای شما کاهش پیدا نکند و محتوا بتواند مخاطب را تا آخر نگه دارد پیشنهاد میکنیم که برای هر تیتر نهایتاً 250 کلمه محتوا بنویسید. اگر احساس میکنید که اطلاعات درباره موضوعی که برایش تیتر زدهاید بسیار زیاد است میتواند آن را به زیر تیترهای دیگری خرد کنید. زیر تیترها و استفاده درست از آنها میتواند کمک زیادی به فرایند تولید محتوای متنی شما بکند. اگر عنوان محتوا را تیتر 1 در نظر بگیریم، تیترهای داخل محتوا با عنوان تیتر 2 و زیر تیترها به اسم تیتر 3 یا H3 شناخته میشوند.
نکتههای مهم در نوشتن محتوای متنی
تیترهای 3 به شما در حفظ کیفیت محتوا و جلوگیری از خسته شدن ذهن مخاطب کمک میکنند. این تیترها نیز میتوانند تا 250 کلمه محتوا را در بربگیرند. بهتر است تیتر 3 را با فونت بولد شده و اندازه کوچک بنویسید درحالیکه تیتر 2 باید بولد و با فونت بزرگ نوشته بشود. همین تمایزها به موتورهای جستوجو اعلام میکنند که شما اصول تولید محتوا را میدانید و احتمالاً مطلب مفیدی نیز منتشر کردهاید؛ از همین رو بیشتر آن را نشر میدهد و مخاطبان و مشتریان زیادی پیدا خواهید کرد.
آنچه که باید درمورد ساختار پاراگرافها و جملات بدانید.
همانطور که اشاره کردیم هر متن از تعدادی پاراگراف و جمله به وجود میآید که درون تیترها جایگذاری میشوند. نکات ساختاری که باید درمورد پاراگرافها بدانید چندان پیچیده نیستند اما رعایت کردن آنها به بهبود وضعیت سئوی شما کمک زیادی میکند. در ابتدا باید بدانید که هر پاراگراف حداقل باید 2.5 خط طول داشته باشد. پاراگرافهای کوچکتر از این مقدار قابلقبول نبوده و باید به یکدیگر متصل شوند. حداکثر طولی که برای هر پاراگراف نیز مناسب است 4.5 خط در نظر میگیرند.
شناخت ساختار و اجزای محتوا
گفتیم که هر پاراگراف یا بند از تعدادی جمله ساخته شده است. طول جمله نیز از موارد بسیار مهمی بوده که اگر نتوانید آن را رعایت کنید به محتوا ضربه میزنید. در این قسمت از آموزش تولید محتوا باید بدانید که طول ایدهآل برای هر جمله نیز بین 1 الی 1.5 خط است. جملات کوتاهتر در بیان اصل مفهوم مشکل ایجاد میکنند و جملات بلندتر نیز باعث میشوند که درک کلی موضوع سخت شود. به بیان دیگر وقتی که مخاطب به انتهای مطلب رسیده ابتدای جمله را فراموش کرده است!
نکات مربوط به مقدمه مقاله
در بخش دیگری از بررسی ظاهری و ساختاری هر متن به قسمتهای تشکیلدهنده مقاله میرسیم. در کار تولید محتوای متنی، مقدمه ارزش بسیار بالایی دارد چراکه اولین و بیشترین تأثیر را روی خواننده میگذارد. مقدمه ایدهآل برای 1000 کلمه محتوا چیزی در حدود 4 الی 4.5 خط است و باید حتماً درون آن یکبار کلمه کلیدی اصلی را استفاده کنید. هرچه مقدار محتوای شما بیشتر شود بهتبع طول مقدمه نیز بیشتر خواهد شد. معمولاً مقدمه را با بیان جملات پرسشی و یا طرح یک مسئله مینویسند تا مخاطب بخواهد به ابهامات خود پاسخ بدهد.
مقدمهای که شما میخواهید برای محتواهای تبلیغاتی یا فروشگاهی بنویسید بهتر است در برگیرنده مختصری از تاریخچه و اطلاعات برند یا شرکت باشد. همچنین اگر کلمه کلیدی را در اینگونه محتواها درون دو خط اول بیاورید بازخورد و سئوی بسیار بهتری دریافت خواهید کرد.
تحلیل بخشهای مختلف یک محتوای متنی استاندارد
بدنه مقاله چه ویژگیهایی دارد؟
بعد از آنکه از مقدمه رد شدیم وارد بدنه میشویم. در زمان تولید محتوای متنی شما باید بیشترین و اصلیترین نکات را درون بدنه جای دهید. بدنه تعدادی تیتر، زیرتیتر و عکس دارد. درمورد تیترها و زیرتیترها بهصورت مفصل در بخشهای قبل برایتان توضیح دادیم. فقط ذکر این نکته لازم است که سعی کنید تیترها را بهگونهای درون بدنه محتوا بچینید که سیر دریافت اطلاعات منطقی باشد و مخاطب بتواند میان آنها ارتباط برقرار کند. نکته بعدی درمورد بدنه این است که باید بیشترین تعداد کلمات کلیدی درون این قسمت باشد.
بهتر است برای متنتان تعدادی عکس با فاصلههای منطقی نیز قرار بدهید. بهترین میزان فاصله برای جایگذاری عکسها هر 200 الی 250 کلمه است. برای نمونه تولید محتوا همراه با عکس میتوانید همین مقاله را در نظر بگیرید و بهجای قراردادن عکسها دقت کنید. درمورد عکسها نیز باید بدانید که نباید هیچگونه واترمارک یا برند یا تبلیغی داشته باشند. سعی کنید از عکسهای باکیفیت که کپیرایت ندارند بهره ببرید. همچنین ذکر این نکته ضروری است که حتماً اسم عکسها را مطابق کلمه کلیدی تعیین کنید.
مواردی که باید برای بند نتیجهگیری رعایت کنید.
بند نتیجهگیری آخرین قسمت از محتوای شماست و درون آن باید گفتههای خود را جمعبندی کنید. این بند باید مختصری از همه آنچه که شما گفتید را در بر بگیرد و آن را برای مخاطب دوره کند. معمولاً بند نتیجهگیری را اندکی کوتاهتر از مقدمه مینویسند. اگر قسمت نتیجهگیری شما فقط یک بند دارند، کلمه کلیدی را باید درون آن حتماً بیاورید اما اگر دو یا چند بند داشت، وجود کلمه کلیدی در آخرین بند الزامی است. برای بعد از بند نتیجهگیری بهتر است هیچ عکسی درج نکنید.
اصول و قواعد نویسندگی و تولید محتوا
-
اطلاعات درون محتوایی که باید بدانید.
- حال که شما با ساختار نوشته بهخوبی آشنا شدهاید بهتر است نکاتی که باید درون محتوا رعایت کنید نیز یاد بگیرید. با رعایت این موارد شما قادر خواهید بود که در کار تولید محتوای متنی به یک نویسنده ممتاز تبدیل شوید و همه نوشتههایتان نیز منحصربهفرد خواهد بود.
-
متن یکپارچه و قابلفهم بنویسید.
- درون همه آموزشهای تولید محتوا به شما دوکلمه بسیار اساسی میگویند که باید رعایت کنید تا یک نوشته باکیفیت داشته باشید. اولین مورد خوانایی است. یعنی هر جمله از نوشته شما کاملاً واضح بیان شده باشد و خواننده را دچار شک و ابهام نکند. درصورتیکه شما نتوانید خوانایی را درمورد متونتان رعایت کنید نمیتوانید انتظار داشته باشید که مخاطبان از محتوای شما استقبال کنند. برای بهبود خوانایی پیشنهاد میکنیم که همه اجزای جمله را در جای درستشان قرار دهید و از ترکیبهای پیچیده استفاده نکنید.
- مورد دیگری که لازم است درون محتوای تولید شدهتان رعایت کنید انسجام و یکپارچگی است. این موضوع به معنای آن است که هر جمله شما با جمله قبلی و بعدی مرتبط باشد و همه متن نیز بهصورت منطقی پیامی ارسال کند. متنی که یکپارچگی نداشته باشد نمیتواند کیفیت نیز داشته باشد و فقط مخاطب را دچار سردرگمی میکند. اگر شما در ابتدای مسیر تولید محتوای متنی قرار دارید برای آنکه بتوانید در حفظ انسجام تبحر داشته باشید پیشنهاد میکنیم که از متون کوتاه شروع کنید.
نکات مهم و لازم برای حفظ انسجام متن
برای نمونه تولید محتوا میتوانید از 500 کلمه شروع کنید. ابتدا یک مقدمه بین 50 تا 70 کلمه بنویسید و بعد از آن دو تا سه تیتر طراحی کنید. درون هر تیتر فقط یک پاراگراف بنویسید و دقت داشته باشید که در طول تمام متن کلمه کلیدی به کار برده شود و پیام محتوا نیز حفظ شود. در انتها نیز یک پاراگراف برای نتیجه نوشته و درون آن مختصری از هرآنچه که گفتهاید، بیان کنید. یک دور متن را بخوانید تا مطمئن شوید که خوانایی و یکپارچگی کافی دارد. هر دفعه طول محتوا را افزایش دهید تا بهاندازه کافی حرفهای بشوید.
غلط های املایی و نگارشی را اصلاح کنید.
هرچقدر هم که شما نویسنده توانا و قدرتمندی باشید باز هم ممکن است جاهایی درون متن اشتباه کرده باشید. متن را یک دور باید بخواهید و هر جا غلط املایی یا نگارشی دیدید آن را اصلاح کنید. غلطهای املایی در تولید محتوا متنی به هرگونه اشتباهی گفته میشود که درون آن شما کلمه را با حروف نادرست بنویسید. معمولاً سرهم نوشتن یا جدانویسی یک سری از کلمات مانند کتابخانه بهعنوان غلط املایی تشخیص داده نمیشود. برای محتواهای الکترونیکی فقط درست بودن حروف را چک کنید.
غلط های نگارشی نکات ریزودرشت بیشتری دارند. همانطور که میدانید علامت نقطه در پایان هر جمله میآید و آن جمله را تمام میکنید. هر جا که با علامت نقطه مواجه شدید باید خوانایی را بهصورت مجزا بررسی کنید. علامت ویرگول درون جمله آورده میشود و به خوانایی و بهتر فهمیدن موضوع کمک میکند. علامت دونقطه یا (:) را باید در زمان نقلقولها به کار ببرید. بههیچوجه این نماد را درون تیتر قرار ندهید. علامت نقطه ویرگول در زمانی به کار برده میشود که جمله به پایان رسیده اما مفهوم هنوز کامل نشده است.
ادیت محتوا و بهبود کیفیت آن
زمانی که کلماتی مانند (بنابراین)، (زیرا)، (به همین دلیل) و… درون متن وجود دارند بهتر است قبل آنها علامت نقطه ویرگول قرار دهید. رعایت این مسائل به بهبود کار تولید محتوای متنی شما کمک میکند. نکته دیگری که در بخش علائم نگارشی باید برایتان توضیح دهیم به بولت یا دایرههای سیاه توپر مربوط میشود. زمانی که میخواهید چند مورد را نام ببرید بهتر است حتماً از این بولتها استفاده کرده و به متن خود نظم بیشتری بدهید و ترجیحاً از هیچ علامتی به جز دایره توپر برای این کار استفاده نکنید.
کپی را کنار بگذارید و متن یونیک تولید کنید.
یکی از بزرگترین معضلاتی که معمولاً سایتها در برابر محتوای تولید شده خود دارند این بوده که نویسنده در متن از جملات و محتواهای کپی استفاده کرده است. زمانی که یک نویسنده قسمتی از متن را از جای دیگری برداشته و مستقیماً کپی میکند، سایت یا صفحه مجازی را در معرض یک خطر بزرگ قرار میدهد. در این زمان گوگل متوجه میشود که کار شما در تولید محتوای متنی با تقلب همراه بوده و از جای دیگری مطالب را برداشتهاید. در این حالت محتوای شما بلاک میشود.
محتوا را بهگونهای بسازید که مخاطب را جذب کند.
اگر تعداد بلاکها و خطاهای شما افزایش یابد با یک مشکل بسیار بزرگ به نام گوگل پنالتی روبهرو خواهید شد. اگر شما گوگل پنالتی شوید سایتتان بهصورت کلی از دسترس خارج خواهد شد و دیگر کسی نمیتواند آن را بازگرداند. همین موضوع سبب شده که ما و همه تولیدکنندگان محتوا روی کیفیت محتوا و عدم وجود کپی در متن بسیار حساس باشیم. اگر شما نگران هستید که با مطالعه یک متن بخش زیادی از آن را کپی کنید میتوانید به صورتی که میگوییم عمل کنید.
اگر موضوع شما به زبان فارسی است میتوانید به سراغ منابع انگلیسی بروید. در این حالت تقریباً 50 در صد از احتمال مشابه بودن و کپی بودن متن کم میکنید. سپس آن را ترجمه کرده ولی مستقیماً وارد متن نکنید. شما باید ترجمه را یکبار مطالعه کرده و بعد تمام برداشتهای خود را بنویسید. در حقیقت شما باید همان اطلاعات را با حفظ ارزش علمی که دارند، با بیان تازهای بنویسید.
تولید محتوا و استفاده از آن برای بازاریابی
کلام آخر
ما در این مقاله برای شما صفر تا صد نگارش یک محتوا و نکاتی که لازم است رعایت کنید را بیان کردیم. شما ابتدا با پیشنیازهای تولید محتوای متنی آشنا شدید و دانستید که با داشتن علاقه و انگیزه خیلی راحت میتوانید متن بنویسید. همچنین بااهمیت و تأثیری که قوه و توانایی نوشتن در مسیر نویسندگی دارد آشنا شدید. سپس با مطالعه و راهکارهای توسعه مهارتهای نویسندگی برخوردید و به جایگاه آنها واقف شدید. همچنین ما برایتان شرح دادیم که چطور باید از ابزار و وسایل تولید محتوای منحصربهفرد استفاده کنید.
در بخش دوم از این مقاله نیز با اطلاعات لازم و ضروری در خصوص تولید محتوا روبهرو شدید. شما اکنون ساختار کلی و استاندارد یک محتوا را میشناسید و میدانید که هر قسمت از یک مقاله چه نکاتی دارد. سپس در مسیر یادگیری تولید محتوای متنی به نکات و اطلاعات درون محتوا آشنا شدید و روشهای نوشتن یک مطلب باکیفیت را فرا گرفتید.
دیدگاه شما